Schoonheidssalon Per Donna

Overbeharing

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen praktische, maar vaak ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van overbeharing is een verstoring van de hormoonbalans. Sommige vrouwen met overbeharing hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen, mannelijke hormonen, in het bloed. Er kan ook sprake zijn van een verhoogde gevoeligheid voor deze stof. Verder kan erfelijke aanleg, medicijngebruik of ziekte een oorzaak zijn.

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is er een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren, het gebruik van ontharingscrèmes of ladyshave, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Methodes die, in vrijwel alle gevallen, definitief afrekenen met overbeharing zijn elektrisch ontharen en fotothermolyse

(Laser of Intense Pulsed Light, kortweg I.P.L.)

content image

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een definitieve methode om haren te verwijderen. Bij deze methode kunnen alle type haren verwijderd worden, dus ook grijze haren. Ook bij getinte huidskleur is deze methode mogelijk. Dit in tegenstelling tot laser of I.P.L. Met behulp van een dun steriel naaldje wordt het haarzakje gedood en de haar verwijderd. Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan.

content image

Wat is fotothermolyse?

Fotothermolyse is een definitieve ontharingsmethode met een laser of I.P.L.(flitslamp). De huid wordt zeer kort blootgesteld aan een lichtbundel met een specifieke golflengte die de haarwortel doodt. Omdat er per lichtflits meerdere haren tegelijk behandeld worden is dit een snellere methode dan elektrisch ontharen. Het nadeel van deze methode is dat deze minder geschikt is voor grijze haren of een donker huidtype.

Welke methode is geschikt voor u?

Om dit te bepalen is een (gratis) intakegesprek nodig. De kosten zijn afhankelijk van de gekozen methode en de grootte van het te behandelen gebied. Bij overbeharing in het gezicht van de vrouw kunt u in aanmerking komen voor vergoeding door uw zorgverzekering. U dient hiervoor aanvullend verzekerd te zijn en uw schoonheidsspecialiste dient in het zorgregister geregistreerd te zijn.

De schoonheidsspecialiste van "Per Donna" staat hier in geregistreerd.
Aan overbeharing is iets te doen, dus blijf er niet mee lopen!

Bel voor een gratis intakegesprek