Schoonheidssalon Per Donna

 

Elektrisch ontharen

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen praktische, maar vaak ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van overbeharing is een verstoring van de hormoonbalans. Sommige vrouwen met overbeharing hebben een verhoogde hoeveelheid androgenen, mannelijke hormonen, in het bloed. Er kan ook sprake zijn van een verhoogde gevoeligheid voor deze stof. Verder kan erfelijke aanleg, medicijngebruik of ziekte een oorzaak zijn.

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is er een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren, het gebruik van ontharingscrèmes of ladyshave, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Methodes die, in vrijwel alle gevallen, definitief afrekenen met overbeharing zijn elektrisch ontharen en fotothermolyse

(Laser of Intense Pulsed Light, kortweg I.P.L.)

Wat is elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een definitieve methode om haren te verwijderen. Bij deze methode kunnen alle type haren verwijderd worden, dus ook grijze haren. Ook bij getinte huidskleur is deze methode mogelijk. Dit in tegenstelling tot laser of I.P.L. Met behulp van een dun steriel naaldje wordt het haarzakje gedood en de haar verwijderd. Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan.

 

Aan overbeharing is iets te doen, dus blijf er niet mee lopen

Bel voor een gratis intakegesprek